Warzywa

Pomidor Jokato – uprawa, smak, choroby

To karłowa, polska odmiana. Pomidor Jokato ma owoce pomarańczowe, w kształcie jajek. Po przekrojeniu przypominają kolorem i konsystencją mango. Cechy: ...
Czytaj Dalej

Rzodkiewka Krasa – uprawa, smak, odporność

Ma czerwone, okrągłe korzenie. Rzodkiewka Krasa jest delikatnie pikantna w smaku. Nadaje się do uprawy wiosną i jesienią. Cechy: rzodkiewka ...
Czytaj Dalej

Cukinia Goldena – uprawa, smak, odporność

Bardzo obficie owocuje. Cukinia Goldena ma żółte owoce jak duże maczugi. To smaczna odmiana, rozpływająca się podczas duszenia. Inne nazwy: ...
Czytaj Dalej

Cebula siedmiolatka Kroll – uprawa, smak, oporność

Ma gruby, soczysty szczypior. Cebula siedmiolatka Kroll to polska odmiana. W smaku jest średnio ostra. Zdrowo rośnie bez oprysków. Inne ...
Czytaj Dalej

Bób – uprawa współrzędna

Trzeba go siać wcześnie. Wtedy bób jest zdecydowanie rzadziej atakowany przez szkodniki. Nie lubi być zacieniany. Główna zasada uprawy bobu: ...
Czytaj Dalej

Pomidor Babinicz – uprawa, smak, choroby

To karłowa, polska odmiana. Pomidor Babinicz można uprawiać przy podporach lub bez nich. Ma owoce czerwone, duże oraz średniej wielkości ...
Czytaj Dalej

Dynia olbrzymia Bambino – uprawa, smak, odporność

Ma bardzo duże, pomarańczowe owoce. Dynia olbrzymia Bambino jest świetna m.in. na zupy i ciasta. Plonuje niezawodnie. Zdrowo rośnie. Inne ...
Czytaj Dalej

Mizuna – uprawa i wymagania

To warzywo o małych wymaganiach. Mizuna rośnie bardzo szybko. Nadaje się do uprawy wiosną i jesienią w ogrodzie oraz na ...
Czytaj Dalej

Pomidor Bohun – uprawa, smak, choroby

To polska odmiana. Pomidor Bohun ma owoce czerwone, duże lub średniej wielkości. Dorasta do 100 cm wysokości. Obficie owocuje. Cechy: ...
Czytaj Dalej

Papryka Hungarian Yellow Wax – uprawa, smak, odporność

Jej owoce zmieniają smak i kolor w zależności od stopnia dojrzałości. Papryka Hungarian Yellow Wax to bardzo stara, ostra odmiana ...
Czytaj Dalej

Dynia makaronowa Pyza – uprawa, smak, odporność

Ma duże, żółte owoce. Dynia makaronowa Pyza plonuje bardzo obficie. Nadaje się m.in. na placki i zapiekanki. Miąższ mocno pachnie ...
Czytaj Dalej

Fasola Goldmarie – uprawa, smak, odporność

To tyczna odmiana z żółtymi, płaskimi strąkami. Fasola Goldmarie to stara odmiana. Rośnie zdrowo i daje duży plon. Inne nazwy: ...
Czytaj Dalej

Por Baca – uprawa, smak, odporność

Smaczna, polska odmiana. Por Baca rośnie zdrowo i dobrze plonuje. Siew w marcu i kwietniu. Zbiór jest jesienią i zimą ...
Czytaj Dalej

Rzeżucha – uprawa i wymagania

Bardzo szybko rośnie. Rzeżucha to warzywo wyjątkowo łatwe w uprawie. Rośnie w ziemi i i bez niej, np. na ligninie ...
Czytaj Dalej

Pomidor Yellow Pearshaped – uprawa, smak, choroby

Ma owoce jak małe gruszki. Pomidor Yellow Pearshaped to bardzo stara odmiana. Jest wysoki. Bardzo obficie owocuje. Cechy: pomidor wysoki ...
Czytaj Dalej

Sałata masłowa Królowa Majowych – uprawa, smak, odporność

Ma żółtozielone, jasne liście. Sałata masłowa Królowa Majowych to stara, polska odmiana. Zdrowo rośnie. Dobrze znosi przymrozki. Inna nazwa: Lactuca ...
Czytaj Dalej

Groch Hrabia – uprawa, smak, odporność

Jest słodki w smaku. Groch Hrabia to polska odmiana cukrowa. Nadaje się na przekąskę na surowo, ale też do sałatek ...
Czytaj Dalej

Pomidor Mieszko – uprawa, smak, choroby

Ma czerwone, średniej wielkości owoce jak jajka. Pomidor Mieszko to niska odmiana. Dorasta do 100 cm wysokości. Świetny m.in. na ...
Czytaj Dalej
Loading...