Pomidor Black Prince – uprawa, smak, choroby
Ma duże i średniej wielkości owoce w kolorze wiśniowym. Pomidor Black Prince to odmiana zawierająca dużo likopenu, który ma właściwości ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Mizuna Red Frills – uprawa, smak, odporność
Jej liście są fioletowe. Mizuna Red Frills to warzywo kapustne, które można siać wiosną oraz pod koniec lata. Bardzo szybko ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Rzodkiewka Early Scarlet Globe – uprawa, smak, odporność
To stara odmiana z okrągłymi, czerwonymi korzeniami. Rzodkiewka Early Scarlet Globe nie ma skłonności do parcenia. Jest delikatna w smaku ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Pomidor Honey Delight – uprawa, smak, choroby
To odmiana wyjątkowo odporna na upały. Pomidor Honey Delight ma żółte owoce wielkości orzechów włoskich. Jet odporny na zgniliznę wierzchołkową ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Szpinak Bloomsdale – uprawa, smak, odporność
To stara, angielska odmiana. Szpinak Bloomsdale ma lekko karbowane, soczyście zielone liście. Nadaje się do uprawy w gruncie i donicach ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Dynia olbrzymia Small Sugar – uprawa, smak, odporność
Ma wyjątkowo smaczne, niewielkie owoce. Dynia olbrzymia Small Sugar to bardzo stara amerykańska odmiana. Jest niewymagająca. Inne nazwy: Cucurbita maxima ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Pietruszka naciowa Darki – uprawa i smak
Ma lekko kędzierzawe, ciemnozielone liście. Pietruszka naciowa Darki jest znakomita m.in. do sałatek oraz dekoracji potraw. Inne nazwy: Petroselinum crispum ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Pomidor Tiny Tim – uprawa, smak, choroby
To miniaturka polecana zwłaszcza do uprawy na balkonach. Pomidor Tiny Tim obficie owocuje aż do mrozów. Ma czerwone owoce typu ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Dynia Hokkaido – uprawa i odporność
Ma pomarańczowe, niezbyt duże owoce. Dynia Hokkaido wyhodowana została ponad 100 lat temu w Japonii. Jest wyjątkowo smaczna. Inne nazwy: ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Sałata rzymska Forellenschluss – uprawa, smak, odporność
Ma liście nakrapiane jak pstrągi. Sałata rzymska Forellenschluss to wyjątkowo dekoracyjna, smaczna, stara odmiana. Inne nazwy: Lactuca sativa longifolia Forellenschluss, ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Pomidor Yellow Fire – uprawa, smak, choroby
Ma duże, żółte owoce z paskami jak płomienie ognia. Pomidor Yellow Fire to odmiana typu befsztyk. Nadaje się m.in. na ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Bakłażan – uprawa i odporność
To warzywo o jadalnych owocach. Bakłażan uprawia się z rozsady. Nadaje się do uprawy w gruncie, pod osłonami, w donicach ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Okra Okinawa Pink – uprawa, smak, odporność
Ma różowe owoce i liście cieniowane czerwienią. Okra Okinawa Pink to odmiana japońska. Jest bardzo smaczna. Potrawom nadaje kleistą konsystencję ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Rzodkiewka Śnieżka – uprawa, smak, odporność
To odmiana w białym kolorze. Rzodkiewka Śnieżka nie ma skłonności do parcenia. Jest delikatna, lekko pikantna w smaku. Cechy: rzodkiewka ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Dynia olbrzymia Jack O`Lantern – uprawa, smak, odporność
Ma pomarańczowe owoce. Dynia olbrzymia Jack O`Lantern to stara, tradycyjna odmiana na latarnie z okazji Halloween. Nadaje się także na ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Pomidor Bajaja – uprawa, smak, choroby
Najlepiej uprawiać go w donicach. Pomidor Bajaja ma czerwone owoce typu koktajlowego. Obficie owocuje aż do mrozów. W smaku jest ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Ogórek Marketmore – uprawa, smak, odporność
To jedna z najlepszych amerykańskich odmian. Ogórek Marketmore został wyhodowany pół wieku temu. Wyróżnia się dobrym smakiem i odpornością. Inne ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Jarmuż Scarlet – uprawa, smak, odporność
To odmiana średniej wysokości, znakomita do różnych dań. Jarmuż Scarlet ma purpurowe, mocno kędzierzawe liście. Inne nazwy: Brassiea oleracea Scarlet ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej