Rzodkiew wężowa – uprawa i odporność
Nie zawiązuje zgrubień korzeniowych. Rzodkiew wężowa ma jadalne młode łuszczyny, liście, pędy oraz kwiaty. Smakuje jak rzodkiewka. Inne nazwy: Raphanus ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Groch Sugar Snap – uprawa, smak, odporność
Ma słodkie nasiona i strąki. Groch Sugar Snap to odmiana cukrowa. Nadaje się do jedzenia na surowo oraz różnych dań ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Nasiona jakich warzyw wysiewa się w styczniu na rozsadę
Styczeń to czas, gdy wielu ogrodników, zarówno profesjonalistów, jak i amatorów, zaczyna przygotowywać swoje ogródki do nadchodzącego sezonu. Choć za ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Papryka – uprawa i odporność
Nadaje się do uprawy w gruncie, pod osłonami, w donicach. Papryka to warzywo o jadalnych owocach: od słodkich po pikantne ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Pomidor Homestead – uprawa, smak, choroby
Ma owoce czerwone, średniej wielkości. Pomidor Homestead to odmiana o uniwersalnym przeznaczeniu, do uprawy w gruncie i pod osłonami. Cechy: ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Szpinak Merlo Nero – uprawa, smak, odporność
To odmiana włoska. Szpinak Merlo Nero ma duże, wydłużone, ciemnozielone liście. Można go siać wczesną wiosną oraz późnym latem. Cechy: ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Bakłażan Patio Baby – uprawa, smak, odporność
Jego owoce są fioletowe, niewielkie, w kształcie jajka. Bakłażan Patio Baby to karłowa, amerykańska odmiana. Inne nazwy: Bakłażan Baby Polo ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Fasola Jimenez – uprawa, smak, odporność
To odmiana tyczna. Fasola Jimenez ma strąki smaczne, szerokie, długie. Wyróżniają się wyjątkowo piękną, czerwono-zieloną kolorystyką. Inne nazwy: Fasola tyczna ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Ogórek White Delicacy – uprawa, smak, odporność
Ma biały kolor i znakomity smak. Ogórek White Delicacy jest świetny do sałatek. Nawet starsze owoce nie gorzknieją. Inne nazwy: ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Rukiew wodna – uprawa i odporność
To wyjątkowo smaczne warzywo i zioło przyprawowe. Rukiew wodna nadaje się do uprawy w podmokłym gruncie, donicach bez otworów w ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Dlaczego uprawiać warzywa na grządkach podwyższonych? – 7 powodów
Każdy ma inne powody, aby uprawiać warzywa na grządkach podwyższonych. Brak nadmiernego schylania, styl eko i uporządkowana przestrzeń to niektóre ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Pomidor Black Prince – uprawa, smak, choroby
Ma duże i średniej wielkości owoce w kolorze wiśniowym. Pomidor Black Prince to odmiana zawierająca dużo likopenu, który ma właściwości ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Mizuna Red Frills – uprawa, smak, odporność
Jej liście są fioletowe. Mizuna Red Frills to warzywo kapustne, które można siać wiosną oraz pod koniec lata. Bardzo szybko ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Rzodkiewka Early Scarlet Globe – uprawa, smak, odporność
To stara odmiana z okrągłymi, czerwonymi korzeniami. Rzodkiewka Early Scarlet Globe nie ma skłonności do parcenia. Jest delikatna w smaku ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Pomidor Honey Delight – uprawa, smak, choroby
To odmiana wyjątkowo odporna na upały. Pomidor Honey Delight ma żółte owoce wielkości orzechów włoskich. Jet odporny na zgniliznę wierzchołkową ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Szpinak Bloomsdale – uprawa, smak, odporność
To stara, angielska odmiana. Szpinak Bloomsdale ma lekko karbowane, soczyście zielone liście. Nadaje się do uprawy w gruncie i donicach ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Dynia olbrzymia Small Sugar – uprawa, smak, odporność
Ma wyjątkowo smaczne, niewielkie owoce. Dynia olbrzymia Small Sugar to bardzo stara amerykańska odmiana. Jest niewymagająca. Inne nazwy: Cucurbita maxima ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Pietruszka naciowa Darki – uprawa i smak
Ma lekko kędzierzawe, ciemnozielone liście. Pietruszka naciowa Darki jest znakomita m.in. do sałatek oraz dekoracji potraw. Inne nazwy: Petroselinum crispum ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej