
Pietruszka naciowa Astra – uprawa i smak
Ma ciemnozielone, mocno kędzierzawe liście. Pietruszka naciowa Astra to odmiana czeska. Nadaje się do uprawy w gruncie i donicach. Inne ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej

Szpinak Orbita – uprawa, smak, odporność
To polska odmiana. Szpinak Orbita ma duże, lekko karbowane, ciemnozielone liście. Można go siać wczesną wiosną, późnym latem i jesienią ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej

Rzodkiewka French Breakfast – uprawa, smak, odporność
Stara odmiana z korzeniami typu paluszki. Rzodkiewka French Breakfast jest lekko pikantna w smaku. Znakomita na przekąski. Inne nazwy: Raphanus ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej

Skorzonera – uprawa i wymagania
To warzywo dość wymagające w uprawie. Skorzonera lubi żyzną, wilgotną ziemię, umiarkowaną temperaturę oraz słoneczne stanowiska. Inne nazwy: Czarne korzonki, ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej

Kalafior – uprawa i wymagania
To warzywo dość wymagające w uprawie. Kalafior lubi żyzną, wilgotną ziemię, umiarkowaną temperaturę oraz słoneczne stanowiska. Inne nazwy: Brassica oleracea ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej

Pomidor Ananas – uprawa, smak, choroby
Ma bardzo duże owoce pomarańczowe typu befsztyk. Pomidor Ananas wyróżnia owocowa nuta w smaku. Jest mięsisty i soczysty. Cechy: pomidor ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej

Sałata rzymska Parris Island – uprawa, smak, odporność
Ma zielone, smaczne liście. Sałata rzymska Parris Island to odmiana amerykańska. Ceniona jest m.in. za odporność na wysoką temperaturę. Inne ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej

Kapusta pekińska – uprawa i wymagania
Nie ma dużych wymagań, ale trzeba ją chronić przed chorobami i szkodnikami. Kapusta pekińska rośnie bardzo szybko. Jest odporna na ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej

Rzodkiew wężowa – uprawa i odporność
Nie zawiązuje zgrubień korzeniowych. Rzodkiew wężowa ma jadalne młode łuszczyny, liście, pędy oraz kwiaty. Smakuje jak rzodkiewka. Inne nazwy: Raphanus ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej

Groch Sugar Snap – uprawa, smak, odporność
Ma słodkie nasiona i strąki. Groch Sugar Snap to odmiana cukrowa. Nadaje się do jedzenia na surowo oraz różnych dań ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej

Nasiona jakich warzyw wysiewa się w styczniu na rozsadę
Styczeń to czas, gdy wielu ogrodników, zarówno profesjonalistów, jak i amatorów, zaczyna przygotowywać swoje ogródki do nadchodzącego sezonu. Choć za ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej

Papryka – uprawa i odporność
Nadaje się do uprawy w gruncie, pod osłonami, w donicach. Papryka to warzywo o jadalnych owocach: od słodkich po pikantne ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej

Pomidor Homestead – uprawa, smak, choroby
Ma owoce czerwone, średniej wielkości. Pomidor Homestead to odmiana o uniwersalnym przeznaczeniu, do uprawy w gruncie i pod osłonami. Cechy: ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej

Szpinak Merlo Nero – uprawa, smak, odporność
To odmiana włoska. Szpinak Merlo Nero ma duże, wydłużone, ciemnozielone liście. Można go siać wczesną wiosną oraz późnym latem. Cechy: ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej

Bakłażan Patio Baby – uprawa, smak, odporność
Jego owoce są fioletowe, niewielkie, w kształcie jajka. Bakłażan Patio Baby to karłowa, amerykańska odmiana. Inne nazwy: Bakłażan Baby Polo ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej

Fasola Jimenez – uprawa, smak, odporność
To odmiana tyczna. Fasola Jimenez ma strąki smaczne, szerokie, długie. Wyróżniają się wyjątkowo piękną, czerwono-zieloną kolorystyką. Inne nazwy: Fasola tyczna ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej

Ogórek White Delicacy – uprawa, smak, odporność
Ma biały kolor i znakomity smak. Ogórek White Delicacy jest świetny do sałatek. Nawet starsze owoce nie gorzknieją. Inne nazwy: ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej

Rukiew wodna – uprawa i odporność
To wyjątkowo smaczne warzywo i zioło przyprawowe. Rukiew wodna nadaje się do uprawy w podmokłym gruncie, donicach bez otworów w ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej