Dynia Makaronowa Warszawska – uprawa, smak, odporność
Ma duże owoce i obficie plonuje. Dynia Makaronowa Warszawska to polska odmiana. Świetnie smakuje m.in. w placuszkach, zapiekankach, zupach. Inne ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Miechunka pomidorowa – uprawa i wymagania
To popularne warzywo w kuchni meksykańskiej. Miechunka pomidorowa lubi słońce. Uprawiana jest z rozsady. Nasiona sieje się w marcu. Inne ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Pomidor Poranek – uprawa, smak, choroby
Ma czerwone, średniej wielkości owoce. Pomidor Poranek to niska odmiana. Dorasta do 100 cm wysokości. Nadaje się do uprawy w ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Komatsuna – uprawa i wymagania
To warzywo bardzo łatwe w uprawie. Komatsuna rośnie błyskawicznie. Świetnie znosi przymrozki. Nadaje się do uprawy wiosną i jesienią w ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Fasola Blauhilde – uprawa, smak, odporność
To tyczna odmiana z fioletowymi strąkami. Fasola Blauhilde plonuje obficie. Najlepiej siać ją od 15 maja do 15 czerwca. Jest ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Pomidor Malinowy Warszawski – uprawa, smak, choroby
Ma malinowe, duże, mięsiste owoce. Pomidor Malinowy Warszawski to polska odmiana. Dorasta do 200 cm wysokości. Potrzebuje mocnych podpór. Cechy: ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Rzodkiewka Tytania – uprawa, smak, odporność
To polska odmiana z czerwonymi, okrągłymi korzeniami. Rzodkiewka Tytania może być siana na przełomie zimy i wiosny oraz późnym latem ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Arbuz Janosik – uprawa, smak, odporność
Ma pyszne owoce żółte w środku. Arbuz Janosik to polska odmiana. Nadaje się do uprawy w gruncie, na balkonie i ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Fasola Piękny Jaś – uprawa, smak, odporność
To stara, tyczna odmiana. Fasola Piękny Jaś ma duże, białe nasiona. Najlepiej siać ją od 15 maja do 15 czerwca ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Batat – uprawa, odporność, cięcie
Ma jadalne, słodkie w smaku bulwy. Batat uprawia się jako warzywo i roślinę ozdobną. Dobrze rośnie w donicach np. na ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Groch Ambrosia – uprawa, smak, odporność
Jest słodki i bardzo smaczny. Groch Ambrosia nadaje się do jedzenia nawet na surowo. Można go uprawiać w ogrodzie i ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Kalarepa – uprawa i wymagania
Jest odporna na przymrozki. Kalarepa lubi żyzną, lekko wilgotną ziemię i słoneczne stanowiska. Siew na przełomie zimy i wiosny oraz ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Pomidor White Beauty – uprawa, smak, choroby
Ma białe, wielkie owoce, jak malinowe. Pomidor White Beauty to bardzo stara odmiana z co najmniej XIX wieku. Bujnie rośnie ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Por – uprawa i wymagania
Jest odporny na mróz. Por lubi żyzną, lekko wilgotną ziemię i dużo słońca. Najlepiej uprawiać go z rozsady. Siew od ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Ogórek Lemon – uprawa, smak, odporność
Ma żółte, okrągłe owoce. Ogórek Lemon to bardzo stara odmiana z co najmniej XIX wieku. Jest smaczny i odporny. Nie ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Arbuz – uprawa i wymagania
Lubi słońce, dobrą ziemię i podlewanie. Aby arbuz owocował, najlepiej uprawiać go z rozsady. Nasiona sieje się w lutym lub ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Groch Walor – uprawa, smak, odporność
To polska odmiana. Groch Walor nadaje się do wszelkich potraw. Dobrze znosi wiosenne przymrozki. Najlepiej go siać od 1 marca ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Okra – uprawa i wymagania
Lubi dużo słońca i ciepło. Okra to warzywo oraz roślina ozdobna. Jej owoce nadają daniom gęstą konsystencję. Kwiaty są podobne ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej