Pomidor Bohun – uprawa, smak, choroby
To polska odmiana. Pomidor Bohun ma owoce czerwone, duże lub średniej wielkości. Dorasta do 100 cm wysokości. Obficie owocuje. Cechy: ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Papryka Hungarian Yellow Wax – uprawa, smak, odporność
Jej owoce zmieniają smak i kolor w zależności od stopnia dojrzałości. Papryka Hungarian Yellow Wax to bardzo stara, ostra odmiana ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Dynia makaronowa Pyza – uprawa, smak, odporność
Ma duże, żółte owoce. Dynia makaronowa Pyza plonuje bardzo obficie. Nadaje się m.in. na placki i zapiekanki. Miąższ mocno pachnie ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Fasola Goldmarie – uprawa, smak, odporność
To tyczna odmiana z żółtymi, płaskimi strąkami. Fasola Goldmarie to stara odmiana. Rośnie zdrowo i daje duży plon. Inne nazwy: ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Por Baca – uprawa, smak, odporność
Smaczna, polska odmiana. Por Baca rośnie zdrowo i dobrze plonuje. Siew w marcu i kwietniu. Zbiór jest jesienią i zimą ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Rzeżucha – uprawa i wymagania
Bardzo szybko rośnie. Rzeżucha to warzywo wyjątkowo łatwe w uprawie. Rośnie w ziemi i i bez niej, np. na ligninie ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Pomidor Yellow Pearshaped – uprawa, smak, choroby
Ma owoce jak małe gruszki. Pomidor Yellow Pearshaped to bardzo stara odmiana. Jest wysoki. Bardzo obficie owocuje. Cechy: pomidor wysoki ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Sałata masłowa Królowa Majowych – uprawa, smak, odporność
Ma żółtozielone, jasne liście. Sałata masłowa Królowa Majowych to stara, polska odmiana. Zdrowo rośnie. Dobrze znosi przymrozki. Inna nazwa: Lactuca ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Groch Hrabia – uprawa, smak, odporność
Jest słodki w smaku. Groch Hrabia to polska odmiana cukrowa. Nadaje się na przekąskę na surowo, ale też do sałatek ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Pomidor Mieszko – uprawa, smak, choroby
Ma czerwone, średniej wielkości owoce jak jajka. Pomidor Mieszko to niska odmiana. Dorasta do 100 cm wysokości. Świetny m.in. na ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Rzodkiewka Candela di Fuoco – uprawa, smak, odporność
Ma bardzo duże, długie korzenie. Rzodkiewka Candela di Fuoco to włoska odmiana, ostra w smaku. Sieje się ją wczesną wiosną ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Kalarepa Delikates Biała – uprawa, smak, odporność
Ma duże, soczyste, pyszne zgrubienia korzeniowe. Kalarepa Delikates Biała to polska odmiana. Jest odporna. Nadaje się do uprawy nawet w ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Szpinak Greta – uprawa, smak, odporność
Zdrowo rośnie i dobrze plonuje. Szpinak Greta to polska odmiana. Nadaje się do siewu wiosną, latem i jesienią. Cechy: roślina ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Rzodkiewka Zlata – uprawa, smak, odporność
Ma żółte, duże, okrągłe korzenie. Rzodkiewka Zlata to czeska odmiana, średnio ostra w smaku. Sieje się ją na przełomie zimy ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Szpinak Asta – uprawa, smak, odporność
To polska odmiana. Szpinak Asta rośnie szybko i obficie plonuje. Najlepiej siać go latem i przed zimą albo wczesną wiosną, ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Cebula siedmiolatka – uprawa i wymagania
Jest niewymagająca i zdrowo rośnie. Cebula siedmiolatka to warzywo wieloletnie uprawiane dla grubego szczypioru. Inne nazwy: Czosnek dęty, Gruby szczypior, ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Szczypiorek – uprawa i wymagania
To warzywo wieloletnie. Szczypiorek plonuje od końca zimy do późnej jesieni. Jest niewymagający i bardzo odporny. Łatwo się rozmnaża. Inne ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Okra Clemson Spineless – uprawa, smak, odporność
To stara, amerykańska odmiana. Okra Clemson Spineless jest uważana za jedną z najlepszych na świecie. Dobrze plonuje. Jest bardzo smaczna ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej